Cine sunt eu?

Mă numesc Țucă Ioana, da, știu,numele meu nu e un nume atât de comun și totuși, nu prea plăcut de cei din jur. Dar, cu ajutorul experiențelor pe care le-am avut, am început să îl accept încet, încet. Mereu vor exista persoane care vor găsi orice lucru, oricât de mic ca să te rănească. Încă din clasele mici, numele meu a fost tot mai pronunțat și batjocorit în toate felurile și am învățat să trăiesc cu asta, ba chiar am început să îl iubesc. Eu nu îmi văd numele ca un defect,el mă reprezintă. Niciodată nu ar trebui să ne fie rușine cu ceea ce suntem sau simțim. Poate că societatea cere mai mult decât ar trebui unor persoane care își doresc doar fericirea. Aceasta încearcă prin diverse mijloace să ne demoralizeze, să ne facă mai slabi și totul pentru ce? Pentru o viață întreagă în care singurătatea e cea mai bună cale? Singurătatea, averea și popularitatea nu sunt căile fericiri, acestea le distrug. Ele încearcă să mimeze senzația fericirii. Se spune că fericirea în noi și doar trebuie să o descoperim. De-a lungul a 18 ani, am învățat că nu lucrurile de mai sus contează, ci lucrurile care îți aduc un zâmbete pe buze. Pot spune că unul dintre cel mai fericite momente al vieții mele este atunci când am dăruit unui copil o ciocolată, deoarece am văzut bucurie în ochii lui și una sinceră. Adevărată bucurie nu se compară nici cu cel mai prețios diamant. Deși, am întâlnit foarte rar persoane sincere, am speranța că încă mai există. Oamenii sunt făcuți din vise, din speranțe și nimic nu o să schimbe asta.
Știu că am vorbit mult pe lângă prezentarea despre mine, dar am vrut să vă împărtășesc despre experiențele și percepțiile pe care le am, în speranța că o să vă inspire.

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. ioansperling spune:

  Ioana e un nume superb! Tucă unul ca oricare altul. Acum împreună te pot face sa zâmbești Țucă Ioana! ca imperativ de a sărută dar mie mi se pare si asa frumos. Nu mai baga toți tampitii in seama!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Țucă Ioana spune:

  Mulțumesc de încurajări! De-a lungul timpului,am învățat să nu îi mai bag în seamă,dar totul e treptat.Cu toți am fost afectați de anumite lucruri când am fost mici și mai ales în școală se râde foarte mult de anumite nume de familie,nu voi realiza niciodată de ce.

  Apreciază

 3. inaloveworld spune:

  În opinia mea, toți cei care caută motiv de râs de alții sunt ei înșiși plini de frustrări, de existența cărora nu știu sau nu îi interesează. În plus, este ceva comun în această societate de a căuta motive să te arăți „superior” altora prin ceva. Tu, ești de admirat pentru că ai făcut primii pașii pentru eliberarea durerii din tine, scriind despre ea. Mulțumesc pentru tot curajul de care ai dat dovadă și pentru frumusețea ta sufletească ce răzbate dintre rânduri! Curaj și să scrii tot ce simți, pentru că rândurile, cuvintele tale vor ajunge doar la cine e nevoie! Manuela

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s